Sunday 10 January 2010

Slirigt

Prag har fått ca 25 cm snö på två dagar (liksom övriga Europa, verkar det som) och som vanligt är känslorna blandade. Glädjetjut från parkernas pulkbackar varvas med muttranden från snöskottare och slirande däck som bara spinner och spinner i modden utan att få fäste.

Sen årsskiftet är inte längre fastighetsägarna ansvariga för snöröjningen på trottoaren framför respektive hus, utan ägaren av trottoaren, dvs oftast staden/kommunen. Denna ändring har fastighetsägarna raskt noterat, men inte staden. Stadsdelsnämnden eller vad tusan den kallas i Prag 10 verkar dessutom ha lånat ut sin eventuella snöröjning till London eller Spanien, för här lyser den med sin frånvaro. På trottoarerna plumsar fotgängarna genom halvmeterhöga snövallar och på gatorna slirar man fram över kullerstenarna med gråbrun modd upp till fotknölarna.

Men inget ont som inte har något gott med sig: jag har kommit fram till att båda mina par vinterstövlar läcker. Ny kunskap är ju alltid en positiv sak.

6 comments:

  1. Vilken underhållande blog Petra! :) Ville bara tillägga att den enda snöröjning jag sett under tre år i England innebär att häva ut så mycket salt man bara kan på den vita varan, importera ännu mer från Nordafrika, för att sedan häva ut ännu mer på vägar och parkeringar. Ja, och på Fish & Chips också förstå! Salt är, iallafall i det här landet, aningen överskattat. Att ploga finns liksom inte! Kram!

    ReplyDelete
  2. Tack! Hmm, låter inte bra. Eftersom det bara snöade en (1) dag det året jag bodde i England såg jag aldrig till något salt då. Men vilken tur att de inte häller ut vinäger på vägarna också!:-) Kram kram!

    ReplyDelete
  3. Ja, hjälp, vad det skulle lukta... Det räcker med att Jamie så snällt häller ut vinäger på heltäckningsmattorna här hemma haha! ;) Var i England bodde du? Kramis!

    ReplyDelete
  4. Utanför Wokingham, ganska nära Reading (man kan ta tåget från Waterloo och Gatwick, tex).
    Vinäger i mattorna låter ju ... uppfriskande:-)
    Ha det bra i snön!

    ReplyDelete
  5. jo det där med att byta ansvar för snörörjningen var inte en så väldigt klipskt idé.

    ReplyDelete
  6. Nä, det var i vilket fall ett sällsynt olämpligt år att införa det. Fast som husägare måste du rimligtvis vara nöjd?:-)

    ReplyDelete